קריאטין כתוסף לטיפול בדיכאון

קריאטין ותרופות נוגדות דיכאון

מה לקריאטין ולדיכאון, אתם וודאי שואלים את עצמכם. דיכאון היא אחת התופעות המשפיעות ביותר על איכות חיינו ובריאותנו הנפשית והגופנית. לתרופות נוגדות דיכאון מסורתיות, המכוונות בעיקר להשפעה על מערכות הנוירוטרנסמיטר מונו-אמינרגיות, דורושים לעתים קרובות מספר שבועות כדי לגלות את ההשפעות הטיפוליות שלהן. יתרה מכך, חלק ניכר מהמטופלים אינם מגיבים כראוי לטיפולים אלו. לאור אתגרים אלו, יש עניין גובר בבחינת אסטרטגיות טיפוליות חדשות.

גישה מבטיחה אחת כזו היא הגברת תרופות נוגדות דיכאון קונבנציונליות עם קריאטין מונוהידראט. קריאטין, הידוע בדרך כלל כתוסף ספורט לשיפור הביצועים הגופניים, נמצא גם כמשפיע על תפקוד המוח, מצב הרוח והקוגניציה. בואו נעמיק בממצאי המחקרים המדעיים התומכים ביתרונות הפוטנציאליים שלו עבור שיפור במצבי דיכאון ובריאות המוח.

מטבוליזם של קריאטין ואנרגיה במוח

קריאטין ממלא תפקיד מכריע בהומאוסטזיס של אנרגיית המוח. שיבושים בייצור, אחסון וניצול האנרגיה של המוח מעורבים בפתופיזיולוגיה של דיכאון. תוספת קריאטין עשויה לשנות את חילוף החומרים של פוספט עתיר אנרגיה במוח, ועשויה לשחזר ביו-אנרגטיות ברמה התאית. המוח, בהיותו איבר עתיר אנרגיה, מסתמך במידה רבה על אדנוזין טריפוספט (ATP) עבור תפקידיו. קריאטין, המאוחסן כפוספוקריאטין בתאים, פועל כמאגר לפוספט עתיר אנרגיה, אותו ניתן לגייס במהירות בתקופות של ביקוש גבוה לאנרגיה. מנגנון זה חיוני במיוחד בנוירונים (תאי העצב), שיש להם מאגרי אנרגיה מוגבלים.

ממצאים קליניים להשפעת קריאטין על הטיפול בדיכאון

מספר מחקרים חקרו את התכונות האנטי-דיכאוניות הפוטנציאליות של קריאטין. בעוד שמחקרים מסוימים דיווחו על השפעות מועילות של קריאטין לטיפול בדיכאון, אחרים לא מצאו יתרון משמעותי בהשוואה לפלסבו. המנגנונים המדויקים דרכם קריאטין מפעיל את השפעותיו נוגדות הדיכאון עדיין בבדיקה, אך הוצעו מספר תיאוריות:

  • חילוף חומרים אנרגטי משופר: קריאטין עשוי לשפר את חילוף החומרים של אנרגיה עצבית, להבטיח תפקוד מוח אופטימלי ועשוי לנטרל את החסרים האנרגטיים שנצפו אצל אנשים בדיכאון.
  • הגנה עצבית: לקריאטין יש השפעות נוירו-פרוקטטיביות, שעשויות להגן על נוירונים מצורות שונות של מתח.
  • מודולציה של מערכות הנוירוטרנסמיטר: קריאטין עשוי להשפיע על מערכות הנוירוטרנסמיטר, כולל נתיבי הסרוטונין והדופמין, הממלאים תפקידים מכריעים בוויסות מצב הרוח.

בטיחות בשימוש בקריאטין

קריאטין בדרך כלל נסבל היטב, כאשר רוב התופעות הלוואי המדווחות הן קלות וחולפות. תופעות לוואי נפוצות כוללות תסמינים במערכת העיכול והתכווצות שרירים. עם זאת, בהקשר של טיפול בדיכאון, תופעות לוואי אלו זניחות לרוב לעומת היתרונות הפוטנציאליים.

למרות שגוף המחקר הנוכחי מצביע על כך שתוספת קריאטין עשויה להציע גישה טיפולית חדשה לדיכאון, במיוחד במקרים עמידים לטיפול, יש צורך בניסויים אקראיים נוספים מבוקרי פלצבו. 

טיפול בבריאות הנפשית שלכם כרוך בגישה הוליסטית, הכוללת תזונה נכונה, פעילות גופנית וחיפוש הכוונה מקצועית בעת הצורך. קריאטין יכול להיות חלק אחד מהפאזל, אבל חיוני לשקול אותו בהקשר הרחב יותר של טיפול עצמי ובריאות נפשית.

האם LI CBT או ACT יכולים לעזור לך או לקרובים לך?

מטפל CBT (מטפל סי בי טי) LI + מטפל ACT

טיפול קוגניטיבי התנהגותי LI CBT | תרפיית קבלה ומחויבות ACT

טיפול קוגניטיבי התנהגותי LI CBT הוא טיפול ממוקד מטרה וקצר מועד ביחס לגישות אחרות. הטיפול מועבר ע"י מטפל CBT (מטפל סי בי טי) LI ו- ACT והוא יעיל במיוחד עבור הסובלים מקשיים שונים, הפרעות חרדה, דיכאון, דכדוך, חוסר ביטחון עצמי, דימוי עצמי נמוך, תקיעות בחיים, דחיינות ומצבי משבר שונים.

אם אתם מתמודדים עם אחד או יותר ממצבים אלו ומעוניינים לעשות שינוי לטובה בחייכם, הטיפול הקוגניטיבי התנהגותי CBT (סיביטי) LI בשילוב ACT (אקט) עשוי להיות מתאים לכך ולפרוץ לם את הדרך להפסקת ההתמודדות המטרידה אתכם.

צרו קשר עכשיו לקבוע פגישה.

צור קשר עכשיו!

צרו קשר עכשיו , לקבלת פרטים נוספים ולקביעת פגישה, ואחזור אליך בהקדם.
טיפול קוגניטיבי התנהגותי ACT LI CBT בתל אביב או בזום.

נייד 052-2325511

מלאו את הטופס ושילחו.