ROCD הפרעה אובססיבית-קומפולסיבית בזוגיות
מבוא ל-ROCD
תארו לעצמכם שאתם נמצאים במערכת יחסים אוהבת ותומכת, אך מפקפקים ללא הרף ברגשותיכם ובבן או בת הזוג שלכם. זו המציאות עבור אלה שחיים עם הפרעה אובססיבית-קומפולסיבית בזוגיות (ROCD). למרות ש – ROCD אינו מוכר רשמית ב- DSM-5 (המגדיר הפסיכיאטרי), הוא נחשב כסוג של OCD, כלומר הפרעה טורדנית כפייתית שעלולה להשפיע באופן משמעותי על חייהם ומערכות היחסים של החווים אותה.
מה זה ROCD?
ROCD כרוך במחשבות מתמשכות, לא רצוניות על מערכת היחסים שלכם. מחשבות חודרניות אלו עלולות להוביל להתנהגויות כפייתיות, כגון חיפוש מתמיד אחר ביטחון ואמון או בדיקת רגשותיכם מול בני הזוג. מצב זה עלול להשאיר אותכם בחרדה חוזרת, מתוסכלים ותשושים, בעוד שבני או בנות הזוג שלכם עלולים להרגיש מבולבלים וחסרי אונים.
למרות ש-ROCD עלול להציף אותכם רגשית, ללמוד כמה שיותר על מצב נפשי זה עשויי לעזור לכם להתמודד עם הסימפטומים שלו.
תסמינים נפוצים של ROCD
אנשים עם ROCD עלולים לחוות:
- מחשבות חודרניות: פיקפוק כל הזמן ברגשות של בן או בת הזוג כלפיכם או ברגשותיכם שלכם כלפיהם.
- התנהגויות כפייתיות: חיפוש ביטחון, הימנעות ממצבים המעוררים ספקות ובחינה מתמדת של רגשותיכם.
- השפעה על חיי היומיום: מחשבות והתנהגויות אלו עלולות להפריע לפעילויות היומיומיות ולרווחה הכללית.
גורמים וטריגרים של ROCD
הסיבה המדויקת ל-ROCD אינה ברורה, אך היא מופיעה לעיתים קרובות אצל אנשים עם OCD לא מאובחן. טריגרים עלולים לכלול החלטות משמעותיות בחיים, כמו להתארס או להביא ילדים לעולם, ואפילו אינטראקציות יומיומיות עם בן הזוג.
אפשרויות טיפול עבור ROCD
מכיוון ש-ROCD נחשב כהפרעה אובססיבית-קומפולסיבית, טיפולי OCD עשויים לעזור, כולל:
- טיפול קוגניטיבי התנהגותי (CBT): כולל מציאת טכניקות לשנות את האופן שבו אתה חושב ומתנהג.
- מניעת חשיפה ותגובה (ERP): מתמקדת בחשיפה איטית למצבים שמתחילים מחשבות טורדניות (אובססביות) תוך התנגדות לדחף הכפייתי לבצע (קומפולסיות). עם הזמן, תהליך זה עשוי להפחית את החרדה ולהפחית בהדרגה את תסמיני ה- ROCD.
- טיפול בקבלה ומחויבות (ACT): עוזר לכם לקבל את קיום המחשבות והרגשות שלכם במקום להילחם בהם, ובה בעת להיות מחוייבים לפעולות שמתאימות לערכים שלכם.
תקשורת עם הבני.ות הזוג שלכם
תקשורת עם בני או בנות הזוג עשויה גם לעזור כדי שאלו שיבינו מה אתה עוברים. תקשורת פתוחה וכנה יכולה לעזור להקל על הדאגות שלהם ולתת להם את היכולת ליצור עבורךכם מרחב בטוח בתוך מערכת היחסים. חשוב גם לאזן את הצרכים שלכם עם אלה של בני.ות הזוג ולחפש עזרה מקצועית אם ההשפעה של ה- ROCD על מערכת היחסים שלך הופכת להרסנית.
מתי לערב פסיכיאטר
אם אתם מגלה שהתסמינים שלכם כל כך מציפים ואתם לא יכולים בגללם להיות מחוייבים לתהליך הטיפול שלכם, זה זמן טוב להתייעץ עם פסיכיאטר. פסיכיאטר יכול לספק הערכה מקיפה ולהמליץ על אפשרויות טיפול מתאימות כולל תרופות שיקלו על הסימפטומים.
ROCD – מסקנה
אם אתם חושדים שאולי יש לכם ROCD, דעו שהתסמינים שלכם אמיתיים וניתנים לניהול. אתם לא חייבים להתמודד לבד, פנייה לעזרה אל מטפל ACT ו- CBT עשוייה לספק לכם דרך להקלה ולביטחון רב יותר במערכות היחסים שלכם.
האם LI CBT או ACT יכולים לעזור לך או לקרובים לך?
מטפל CBT (מטפל סי בי טי) LI + מטפל ACT
טיפול קוגניטיבי התנהגותי LI CBT | תרפיית קבלה ומחויבות ACT
טיפול קוגניטיבי התנהגותי LI CBT הוא טיפול ממוקד מטרה וקצר מועד ביחס לגישות אחרות. הטיפול מועבר ע"י מטפל CBT (מטפל סי בי טי) LI ו- ACT והוא יעיל במיוחד עבור הסובלים מקשיים שונים, הפרעות חרדה, דיכאון, דכדוך, חוסר ביטחון עצמי, דימוי עצמי נמוך, תקיעות בחיים, דחיינות ומצבי משבר שונים.
אם אתם מתמודדים עם אחד או יותר ממצבים אלו ומעוניינים לעשות שינוי לטובה בחייכם, הטיפול הקוגניטיבי התנהגותי CBT (סיביטי) LI בשילוב ACT (אקט) עשוי להיות מתאים לכך ולפרוץ לם את הדרך להפסקת ההתמודדות המטרידה אתכם.
צרו קשר עכשיו לקבוע פגישה.
צור קשר עכשיו!
צרו קשר עכשיו , לקבלת פרטים נוספים ולקביעת פגישה, ואחזור אליך בהקדם.
טיפול קוגניטיבי התנהגותי ACT LI CBT בתל אביב או בזום.
נייד 052-2325511
מלאו את הטופס ושילחו.