הפרעות קשב וריכוז, כמו רבות מההפרעות הנוירוהתפתחותיות, מלוות פעמים רבות בהפרעות משנה. הפרעות משנה שכיחות הן חרדה, דיכאון, דימוי עצמי נמוך, חוסר כישורים חברתיים, ובעיות בניהול זמן ומרחב. ישנן שיטות טיפול רבות בתופעה, כולל טיפול תרופתי אולם אף שיטה לבדה אינה נותנת מענה מקיף ושלם לתופעה. כיום גוברת הגישה המכוונת לשילובי שיטות לטיפול מולטי-מודיאלי. שיטות המשלבות רכיבים פסיכו-חינוכיים, חינוך למשפחה הקרובה, תרופות במקרה הצורך, לימוד התנהגויות, כישורים חברתיים וכו'.
חוזקות הטיפול הקוגניטיבי התנהגותי
שיטות הטיפול הקוגניטיבי התנהגותי של CBT הוכחו כיעילות לשיפור היכולות התפקודיות הניהוליות. יכולות אלו כוללות תכנון, אירגון ופיתרון בעיות מורכבות (לדוגמא: חלוקת משימה מורכבת למשימות קטנות ויישימות). בנוסף השיטות עשויות לשפר את הכישורים ההתנהגותיים (לדוגמא כישורים חברתיים). חשיבה חיובית והתנהגות חיובית מחזקים אחת את השניה, ואת הביטחון העצמי, מעצימים ומסייעים בהטמעה ובתחזוקה של התנהגויות חיוביות נוספות.
חוזקות אמנות הלחימה הטיפולית
אמנות לחימה טיפולית, גם היא ידועה כמשפרת את השליטה הקוגניטיבת ועשוייה לתרום רבות גם לכישורים ההתנהגותיים. אך בנוסף היא תורמת תרומה משמעותית ביותר בשיפור סמפטומי הליבה של ההפרעות דוגמאת פיזור והסחת דעת, טווח קשב קצר ואימפולסיביות.
השילוב המנצח LiCBT עם TCKM לסיוע לבעלי הפרעות קשב וריכוז
השילוב המולטי-מודאלי בין השתיים נהנה מהחוזקות של שתי השיטות ומניב מענה מקיף ויעיל. מצד טכניקות ה CBT הוא למידת וטיפוח הרגלים ומיומנויות הדרושים לניהול עצמי, רגולציה עצמית, שליטה ברגשות ויחסים בין אישיים. אמנות הלחימה משלימה בטיפול בסמפטומי הליבה ועשוייה להוות במקרים רבים אלטרנטיבה טיבעית ללא תופעות לוואי לתרופות וסטִימוּלַנְטִים.